RH Academy träningsanläggning använder BioCeptor fettavskiljare & Matavfallsinsats

BioCeptor fettavskiljare & Matavfallssil

Det kommersiella köket och gemensamma rummet på RH Academys träningsanläggning i Mansfield tjänar ett dubbelt funktionsändamål. På dagen är det en matsal för elitfotbollsspelare i Mansfield Town, och på kvällen blir det ett kafé för andra grupper och evenemang. Köket är i konstant användning och producerar naturligt fetter, oljor, flott och stärkelse (FOFS) som måste tas om hand.

Platschefen förklara varför man valt BioCeptor fettavskiljare för sitt kök

Här förklarar Martin Vardy, platschef på RH Academy, hur anläggningen kom att använda Mechlines BioCeptor för att hjälpa till att kontrollera sin FOFS, blockeringar i avloppen och obehagliga lukter:

– Vi hade en liten fettavskiljare under diskbänken, men den var värdelös. Det orsakade fruktansvärda lukter, som spred sig genom byggnaden, och den måste tömmas dagligen. Vi hade också några blockeringar i avloppet. Så jag gjorde lite forskning online för att leta efter en bättre lösning och det var då jag stötte på Mechline och BioCeptorMechline var mycket hjälpsamma och satte mig i kontakt med Aqua Mundus, deras servicepartner, som hjälpte oss att installera ett mer lämpligt system. Jag skickade videor och foton av vår installation, och förklarade också hur vi använder köket dagligen. Aqua Mundus skickade en av sina ingenjörer som gjorde en platsbedömning och rekommenderade att vi installerar BioCeptor under diskbänken. De installerade detta åt oss i oktober. BioCeptor har varit lysande! Aqua Mundus har just varit inne för att göra den första tjänsten, efter 3 månader, och kommer tillbaka igen om ytterligare 3 månader. Hela installationen och processen har varit mycket enkel. Och viktigast av allt – det har minskat obehagliga lukter enormt. BioCeptor är fantastisk!”

Matavfallsinsats mot matavfall i diskhon

“En annan del som har fungerat för oss är Mechlines Matavfallssil. Personalen tycker att det är riktigt bra lösning. Korgen i silen gör det så enkelt att ta bort matavfall från diskhon. Det är mycket bättre än bara plugginsatsen vi brukade ha. Det hjälper oss verkligen eftersom personalen vill använda det!”

Martin Vardy, platschef på RH Academy

 

Läs mer om BioCeptor & Matavfallsinsats