GreasePak bevisat effektiv på populär restaurang

Under många år har restaurangen ”The Plough” i Bolnhurst (UK) spolat sina avlopp för att hålla flott-, olja- och fettblockeringar i schack, det vill säga tills nu! Sedan installationen av GreasePak för 18 månader sedan, har sedan dess långa avlopp varit rent och fritt flödande samt ingen efterföljande spolning har krävts.

The Plough i Bolnhurst, ägs av Martin & Jayne Lee och Michael Moscrop, är en framgångsrik, populär, gastronomisk restaurang, som erbjuder en meny av engelsk mat med italienska och franska influenser. Alla rätter är görs på beställning och gjorda med säsongsbetonade ingredienser, ansvarsfullt anskaffade, för att säkerställa deras högkvalitativa erbjudande. The Plough är en mycket populär och traditionell restaurang som serverar cirka 160-200 kuvert under hektiska helgdagar, skapas av 7 skickliga kockar som levererar deras trevliga erbjudandet 6 dagar i veckan

Som privatägd restaurang i en liten småstad är ägarna ansvariga för att hantera allt resulterande avfall. Detta inkluderar fetter, oljor, flott (FOF) och alla tjänster på plats, inklusive hantering av avloppen upp till anslutningen till avloppet på huvudvägen; en avloppsträckning som är 30-40 meter lång. På grund av sin längd har ägarna tidigare märkt av svårigheter med uppbyggnad i rören från restaurang- och köksverksamheten, inklusive den oundvikliga blandningen av FOF och stärkelse som kan skapa dåligt avloppsflöde och till och med blockerade avlopp. Martin säger, “Om vi har problem på plats kan hela verksamheten stanna och vi har inte råd med att det händer”. För att förhindra att avlopp blockeras var ägarnas normala förfarande att ha avlopp spolade vart 4-5 månad. Michael tillägger: “Vi visste alltid när avloppen behövde spolas eftersom duschavloppet börja gurgla. Vi fick då lyfta brunnen för att bekräfta våra misstankar om organiskt avfall och FOF-uppbyggnad i avloppet.”

Köksverksamheten på The Plough leder till en ansenlig volym fett, olja, flott (FOF) och stärkelse som går ner i avloppet. Med användning av kombiugnar, Charvet Plancha kokplattor och kokplattor med matlagning inkl vattenbad. blir det ingen ände av rengöring vid en mycket upptagen tvätt- och diskstation; och inte att förglömma innehåll som tar sig ner i diskhoarna från konditori- och skafferi områden.  Men på grund av tidigare erfarenheter av fettavskiljare hade ägarna valt att inte installera dem (de tyckte att de var svåra att använda och rengöra och inte särskilt effektiva).

Ägarna hade hört talas om GreasePak och de resultat som uppnåtts med hjälp av bioremediationssystemet.  GreasePak verkar genom att använda en kraftfull bioenzymatisk vätska bestående av över 500 miljoner naturliga bakterier per gram för att permanent bryta ner FOF till irreversibla enklare föreningar, som inte kan reformeras längre fram i avloppsystemet. Det är det mest kraftfulla och enda ” (British Board of Agrément) godkända biologiska doseringssystem på marknaden (certifikat 11/4827) och förhindrar uppbyggnad av FOF i avloppssystem, vilket annars kan leda till allvarliga blockeringar. Även om man var skeptiska till hur mycket förbättring som kunde uppnås enbart med hjälp av denna enzymatiska behandling så bad The Plough Mechline att installera GreasePak-system på test i juni 2016.

Tre GreasePaks installerades totalt på The Plough; en för disken, en för rengöring av grytor/fat och en för tillredningsavdelningen, och personalen blev medvetna om hur man använder och underhåller GreasePaks samt utbildades med bästa praxis i köket – “Stopp och tänk efter vad du gör, inget fett i avloppsrör!” GreasePak kräver faktiskt mycket lite underhåll. Med få arbetsdelar är det mycket lätt att använda. Refillsystemet är lätta att lagra och byta och ett inbyggt larmsystem påminner också operatörerna när de behöver byta biovätska, vilket leder till snabbt och effektivt underhåll.

Som ett resultat av installationen av GreasePaks har The Plough upplevt en markant förbättring – under de senaste 20 månaderna har duschen inte gurglat en enda gång, och när man lyfter brunnslocken finns det inga bevis för uppbyggnad av FOF eller organiska ämnen. Martin reflekterar, “Vi var skeptiska till bakterieenzymdosering men kände oss säkra med Mechlines tillvägagångssätt och deras långa kvalificerade erfarenhet av produkten. Det har varit en uppenbarelse för oss här på plats och har dumförklarat alla nejsägare. Och viktigast av allt har vi rena avlopp utan stopp! Vi skulle inte tveka att rekommendera systemet: Diskret, lätt att använda, kompakt, inga hanteringsproblem, vi har ett larm för att berätta för oss när vi ska byta bag-in-box låda, och viktigast av allt, det fungerar!”

Sedan GreasePak installerades på The Plough har ägarna inte behövt ordna efterföljande spolning av avloppen och den långa avloppsdragningen till huvudvägen har förblivit ren utan stopp. Alla inledande betänkligheter kring GreasePak har skingrats.

För en upptagen, oberoende restaurang som The Plough, som vill producerar och servera högkvalitativ mat, samtidigt som man uppfyller kraven på drift 14 timmar om dygnet, 6 dagar i veckan, finns det alltid en risk att fetthantering kommer att falla mellan stolarna när andra prioriteringar tar över. GreasePak, dock, är en problemfri lösning som är diskret, lätt att rengöra och effektiv för att förhindra ansamling av fetter, oljor, flott och stärkelse. Till skillnad från traditionella metoder tar den bort behovet av smutsiga rengöringsjobb, specialistavfallshantering och den kostsamma spolningen av avlopp. Där andra fetthanteringssystem kan fånga fett, olja och flott och skapa en obehaglig fristad för angrepp och skadlig lukt, förhindrar GreasePak faktiskt avlopp från att lukta och är helt naturlig – perfekt för dem som är medvetna om ansvarsfulla inköp och deras miljöpåverkan

För mer information om systemet

GreasePak