Testning vid Campden BRI bevisar att HyGenikx dödar luftburet Coronavirus!

Oberoende studier utförda av Campden BRI Ltd. har bekräftat att HyGenikx luft- och ytsaneringssystem, från den brittiska tillverkaren Mechline Developments, är effektivt att ta bort luftburna coronavirus, inklusive SARS-CoV-2 som orsakar Covid-19. Resultaten visar att luft- och ytsaneringssystemet tar bort 99,99% av den luftburna COVID-19-surrogaten på under 3 timmar*.

Dessa resultat stöder den verkliga upplevelsen hos våra kunder, inklusive Cyrus Todiwala, OBE DL, ägare av restaurangen Café Spice Namasté som sa: “HyGenikx har bevisat vad den kan göra för oss – hålla luften och ytorna rena och fräscha, kontrollera lukter och ge en extra försäkring till våra kunder så att de kan koppla av och njuta av sin måltid med vetskapen om att vi inte lämnar något åt slumpen för att göra vår restaurang Covid-säker.”

Nick Falco Produkt & teknisk chef vid Mechline förklarar hur testerna på Campden BRI fungerade:

Testerna genomfördes vid Campden BRI aerobiology laboratory, för att bestämma effekten av HyGenikx mot luftburen Phi6 – en erkänd SARSCoV-2 surrogat (coronaviruset som orsakar COVID-19). Phi6 nebuliserades in i en aerobiologisk testkammare för att representera kraftigt förorenad luft. Luftprover togs sedan var 20: e minut under en period av 3 timmar, för att bestämma nivåerna av Phi6 i luften.

När vi går in i vintermånaderna är det viktigt för hela samhällsekonomin att vi håller affärer och verksamheter öppna. Tyvärr är det inte så bra att fysiskt hålla dörrar och fönster öppna när det gäller kundkomfort och hållbarhet. Inomhusluftens kvalitet är dock en primär drivkraft när det gäller överföringen av Coronaviruset mellan människor.

Som en beprövad teknik har HyGenikx en enorm roll att spela för att kontrollera infektioner – i själva verket är HyGenikx den mest rigoröst testade enheten i sitt slag på marknaden. HyGenikx är prisvärd och enkel att installera och är en plug and play-lösning för en utmanande värld.

HyGenikx enheter förbrukar mycket lite energi och arbetar tyst och effektivt 24/7 utan behov av mänsklig intervention. HyGenikx-sortimentet har modeller som passar alla företag från restauranger till barer, hotell, vårdhem och kontor – med specialiserade enheter tillgängliga för matberedningsområden, kylrum, toaletter och soprum.

Cyrus Todiwala, OBE DL tillade:

“I wouldn’t hesitate to recommend HyGenikx to other foodservice or hospitality businesses as it is the ideal complement to manual cleaning. It helps to protect customers and staff, whilst extending the shelf life of fresh produce.”

“Jag skulle inte tveka att rekommendera HyGenikx till andra hotell, restauranger eller matserviceföretag, eftersom det är det perfekta komplementet till manuell rengöring. Det bidrar till att skydda kunder och personal, samtidigt som hållbarheten för färskvaror förlängs.”

*För mer information om testningen av HyGenikx vid Campden BRI
Besök: https://www.greasefix.se/success-stories/

Lär dig mer om Phi6 Surrogat här och varför det används vid testning av COVID-19