Kauai hälsomatskedja expanderar verksamheten med hållbarhet och säkra lokaler

När Kauai lanserade sin första brittiska restaurang höll världen med att tackla en pandemi. Pressen låg på att välja rätt produkter, att göra restaurangen så säker som möjligt för personal och kunder och verksamheten så hållbar som möjligt för miljön. Kauai är en hälsofokuserad snabbmatskedja med målet att göra hälsosam mat som både är bekväm, tillgänglig och välsmakande för alla. Kauai inser vikten av att skapa god mat, till gagn för människors hälsa och att välja rätt produkter, till förmån för planeten. Efter att ha börjat som juicebar i Sydafrika 1996 har Kauai nu över 150 butiker i Afrika, Europa och Thailand, och 2020 lanserade man sin första brittiska restaurang mitt i coronapandemin. Tidpunkten skapade utan tvekan utmaningar, men gjorde det också möjligt för Kauai att utvärdera och överväga vad som kunde göras för att göra sin nya anläggning i Edinburgh till ett säkert och hållbart utrymme för framtiden.

Som James Wilson, VD på Kauai UK, förklarar:
“Vi fick nycklarna till vår nya restaurang i Edinburgh den 1 april 2020, så pandemin kastade oss verkligen i riktning mot att behöva så mycket kontaktlös utrustning som möjligt. Över hela världen är Kauai redan beröringsfri, till exempel har vi Kauai-appen där du beställer och betalar online före upphämtning, men pandemin svängde oss definitivt ännu mer i den riktningen.

“Som en del av vår struktur eftersökte jag mer kontaktlös teknik och såg då information om fogging-maskiner (disinfektionsmaskin) som används för att sanera rum. Detta förvirrade mig faktiskt, eftersom du måste göra det hela tiden. Det verkade inte vara en praktisk lösning för oss. Jag stötte sedan på Mechlines virus- och bakteriedödande maskin, HyGenikx, och det verkade bra. Det fungerar hela tiden och kräver inte att du gör något – eller stoppar åtgärder. Det är precis vad vi behövde.”

HyGenikx
HyGenikx är ett revolutionerande väggmonterat luft- och ytsteriliseringssystem som har bevisat sig utrota
bakterier och virus inom hela livsmedelssektorn & matservicemiljön – vilket ger hygien- och säkerhetsskydd
dygnet runt. Det förbättrar smittskyddet för personal, gäster, kunder och neutraliserar all lukt. HyGenikx har
också oberoende bevisat sig minska matsvinnet genom att förlänga hållbarheten för färskvaror i genomsnitt med
58%, och upp till 150% för vissa produkter.

Kauai-teamet installerade 8 HyGenikx-enheter i hela restaurangen i Edingburg, där James tror att dess statistik
av sjukfrånvaro och förlängda hållbarhet på sina råvaror vittnar om HyGenikx effektivitet, som han förklarar:
”Vi har fyra HyGenikx-enheter i restaurangen, två i köket och en på varje toalett, för att skydda alla områden,
personal och kunder, och hittills har vår personal inte rapporterat några virussjukdomar. Vår luft är permanent ren, och utan tvekan har HyGenikx hjälpt oss att upprätthålla en hälsosam arbetsmiljö. Vi har också märkt att
ingredienserna håller längre. Restaraungen har ett öppet kök där färsk mat görs från grunden och folk kan se hur
den tillverkas. Våra ingredienser håller verkligen längre än man kan förvänta sig, och jag tror att det beror på att vi har HyGenikx-maskinen.”

HyGenikx kan avsevärt förlänga livslängden och kvaliteten på färsk mat, främst frukt och grönsaker. Detta kan i sin tur avsevärt minska matsvinnet och kostnaderna och förhindra att matsvinnet går till deponi. Att minska matsvinnet undanröjer också behovet av “överutbud” av produkter, vilket i sin tur i hög grad gynnar livsmedelskedjan och minskartrycket på produktionen och gynnar en mer hållbar miljö.

Mechline, Kauai och hållbarhet
Hållbarhet och etiska inköp står högt på Kauais agenda. Deras förpackningar är 100% återvinningsbara, matsvinnet är lågt och alla dess restauranger är energieffektiva. Så när James först stötte på Mechline var han glad att se att det inte bara var HyGenikx som designades med liknande principer i åtanke:

“När jag stötte på HyGenikx, och sedan såg Mechlines fulla produktportfölj, var det fantastiskt att se. Vi föredrar att arbeta med partnerföretag och jag hittade en hel rad högkvalitativa, användarvänliga produkter som ger både hygien- och miljöfördelar.”

Mechline erbjuder en rad produkter för att hjälpa till med livsmedelsindustrins ständigt ökande miljöhänsyn. Dess ansvarsfulla och effektiva lösningar inkluderar det miljövänliga avloppssystemet BioCeptor för nedbrytning av fett, olja och flott (FOF); den energieffektiva flugdödaren CaterZap; och en rad vattenbesparande kranar och handtvättställ – som alla installerades i Kauai anläggningen i Edinburgh.