Anrika Landmark Hotel i London presenterar nytt kök med Mechlines femstjärniga biosystem med förebyggande lösning för fettavfall

Det femstjärniga Landmark Hotel öppnade sina dörrar 1899 och har under de senaste 123 åren gett en oas av lyx i centrala London – välkomnande gäster till deras ikoniska Vinterträdgård, en åtta våningar innergård täckt av ett glastak.

Winter Garden Restaurant är bara en av många restauranger i Landmark som inkluderar The Mirror Bar, Great Central Bar, Garden Terrace, plus privata middagar i Empire Room, Grand Ballroom och Tower Suite – som alla serveras av huvudköket och dess 62 starka personalstyrka. Efter ett sex månaders renoveringsprogram öppnade Landmark nyligen sitt kök igen efter en fullständig omvandling av layout, drift, anläggningar och utrustning.

Renoveringen leddes av chefskocken Gary Klaner, som arbetade nära projektledaren Berkeley Projects. Garys mål var enkelt – ett nytt kök med kvalitetsutrustning för att optimera effektiviteten, så att hans personal kunde fortsätta att uppnå de exemplariska kulinariska standarder som Landmark är känt för. En viktig faktor för Gary var installationen av ett komplett system för att hantera fetter, oljor, flott och stärkelse (FOFS) – en naturlig biprodukt från livsmedelsindustrin som är strikt reglerad.

Gary delade med sig av vad hans prioriteringar var när han granskade olika FOFS-hanteringsalternativ: “Uppenbarligen är det viktigaste för oss att alla FOFS-system överensstämmer med regler, uppfyller branschstandarder och säkerställer att vi upprätthåller högsta möjliga hygien standard.

Vi letade också efter något med en beprövad meritlista, som är effektivt, kostnadseffektivt, långvarigt och luktfritt! Vi var tydliga med att alla FOFS-lösningar också måste vara lätta att underhålla och kräva minimal input från personalen. Efter att designteamet granskat tillgängliga alternativ gick de med på att gå vidare med Mechlines föreslagna FOFS-system som bestod av BioCeptor, GreasePak och Matavfallinsats.”

Mechlines BioCeptor-system kombinerar kraften i GreasePaks BBA-godkända, biologiska behandlingslösning och dess naturligt förekommande, icke-patogena bakterier, med fettavskiljar- & behandlingsenheten (F.B). Resultatet är att avlopp hålls rena och fritt flödande eftersom FOFS (Fett, olja, flott, stärkelse) permanent bryts ned till mindre föreningar så att de inte kan reformeras eller stelna – vilket ger den nivå av FOFS-hanteringsprestanda som Gary krävde.
Dessutom hjälper Mechlines lättanvända avfallsinsats för diskhoar, med sin innovativa korgdesign, till att förhindra att matsvinnsavfall hamnar i avloppet i första hand – och när insatsen används med BioCeptor-systemet kan det avsevärt förlänga intervallen mellan service/tömning i jämförelse med en fristående fettavskiljare.

Oliver Tuff, projektledare på Berkeley Projects, kommenterade: “Efter komplexiteten i att ta bort de befintliga anläggningarna och installationen av ett helt nytt kök var Mechlines produkter mycket lätta att montera och själva produkterna är mycket flexibla. Till exempel har BioCeptors universella anslutningskopplingar, vilket gör VVS arbetet otroligt enkelt. Det finns ingen el att tänka på, vilket gör anslutning och placering mycket enklare. Efter att produkterna installerats var Mechlines serviceteam till stor hjälp med idrifttagning och hjälp med personalutbildningsprogram. Kostnadsmässigt representerade systemen ett stort värde för kunden.”

Sex månader senare har Gary Klaner varit mycket nöjd med beslutet att använda Mechline-produkter i deras nya kök när han förklarar: “Den största komplementet är att vi egentligen inte behöver vara involverade i någon daglig process. Mechline FOFS-systemen är inne, fungerar och är väl underhållna. Vårt engagemang är absolut minimalt. De är diskreta och fungerar bara effektivt i bakgrunden. Jag kan inte berömma Mechlines serviceteam tillräckligt; de var mycket uppmärksamma och hade stort engagemang med teamet på plats. Det är härligt att bara ha ett luktfritt kök och rena avlopp!”

Oliver avslutade, “Vi har fått bra feedback från teamet kring Mechlines hela end-to-end-tjänsten. Vi rekommenderar redan Mechline FOFS-lösningar med största förtroende och kommer att fortsätta att göra det med framtida kunder.”