GreasePak har kontrollerat fettavfall i 10 år hos det prisbelönta slakteriet

Den prisbelönta Alf Turner &; Sons slakteributik i Aldershot (Storbritannien) har haft samma GreasePak system installerad i ungefär ett decennium!

Under hela denna tid har de aldrig upplevt en blockering av fett, olja och flott (FOF) – de har inte ens behövt byta batteri!

Alf Turner &; Sons är en traditionell slaktare i Aldershot, Hampshire, Storbritanine som ägs av bröderna Paul och Kevin Turner. Det är ett familjeföretag som har expanderat tre generationer och fortfarande använder många av samma tekniker som Alf Turner själv använde när han först etablerade verksamheten 1956 efter att ha lämnat militären. Slaktarens kvalitetskorvar har vunnit många nationella utmärkelser, inklusive “Britain’s Best Sausage” och “Banger of the Year”, och Alf Turner-produkterna säljs nu nationellt hos olika stora återförsäljare.

Varumärket Alf Turner har expanderat avsevärt under de senaste åren, men Alf Turner &; Sons i Aldershot är fortfarande en traditionell slaktare, som förbereder styckningsdelar av kött och köttinnehållande produkter på plats. De involverade processerna producerar oundvikligen avloppsvatten som innehåller höga halter av köttfett, som liksom alla kommersiella livsmedelsanläggningar måste hanteras. Som med alla typer av fetter, oljor och flott (FOF) som kommer in i dräneringssystemet, stelnar de och härdar och kan skapa dåligt avloppsflöde och till och med blockerade avlopp.

Trots deras ansträngningar att manuellt minimera mängden fett som kommer in i avloppet genom bästa praxis i köket, såsom att skrapa redskap före diskning, mötte Alf Turner &; Sons oundvikligen problem med fett, olja och flott (FOF) i avsaknad av ett ordentligt fetthanteringssystem. Paul Turner, en av ägarna till Alf Turner &; Sons, förklarar: “Vi brukade manuellt handdiska allt i vår diskho och det innebar att manuellt hantera blockeringar av fett också. När vi började göra grisstekar utomhus, och på grund av vår verksamhet i allmänhet, började vi få fler och fler problem. Det var när vi bestämde oss för att uppgradera till en diskmaskin som vi insåg att vi behövde ett ordentligt fetthanteringssystem på plats”

Alf Turner &; Sons behövde en fetthanteringslösning som var effektiv, men som inte skulle addera extra uppgifter under deras redan långa dagar. Commercial Diskmaskin Solutions (CDS), också baserat i Aldershot, rekommenderade att de skulle installera Mechlines GreasePak, ett enkelt system och det mest effektiva på marknaden. Paul rapporterar: “Vi rekommenderades GreasePak av våra diskmaskinskillar CDS. Vi har använt dem i många år och litade på deras omdöme. När vi förklarade våra problem informerade de oss om att GreasePak var mycket effektivt och, viktigare för oss, lätt att använda.”

GreasePak, av den brittiska tillverkaren Mechline, är ett förebyggande biologiskt avloppsunderhållssystem som är utformat för att förhindra uppbyggnad av FOF i kommersiella köksavlopp, vilket annars kan leda till allvarliga blockeringar. Det är det mest kraftfulla och enda BBA (British Board of Agrément) godkända bioremedieringsdoseringssystemet på marknaden (certifikat 11/4827) och fungerar genom att använda en kraftfull biovätska bestående av över 500 miljoner bakterier per gram för att permanent bryta ner fett, olja, flott (FOF) i irreversibla enklare föreningar, som viktigast av allt, inte kan reformeras längre ner i avloppet.

När Alf Turner &; Sons bestämde sig för att uppgradera från sin gamla diskbänk till en ny diskbänk runt 2008, bestämde de sig också för att installera GreasePak. En enda GreasePak-enhet installerades på avloppsledningen nedströms deras nya diskmaskin och diskbänk – där den har stått sedan dess! I ungefär tio år har GreasePak hjälpt till att hålla den prisbelönta slakteriverksamheten igång smidigt, fri från uppbyggnad av fett, olja och flott (FOF) och efterföljande blockeringar i avloppssystemet.

GreasePak är en miljövänlig, problemfri lösning som är diskret, lätt att rengöra och hjälper till att förhindra att avloppet luktar. Refillsystemet med bag-in-box vätskan är lätt att förvara och byta. Med få fungerande delar är GreaePak systemet mycket enkelt att installera och använda. Så lätt och pålitlig att använda, Paul Turner har motsatt sig att uppgradera till Mechlines senaste utgåva av GreasePak, Mark 2 som släpptes 2014, som “om det inte är trasigt, varför fixa det?”

Alf Turner &; Sons har funnit att deras GreasePak fungerar perfekt för dem; De har inte ens behövt byta batteri en enda gång! Även om Mechline bara kan approximera en livslängd på 18 – 24 månader på batteripaket, är tio år en mycket imponerande livslängd. Paul Turner kommenterar: “Vi har inte haft några problem sedan GreasePak har varit installerat och det har varit här i ungefär tio år. Det håller oss fria från blockeringar i avloppen och är väldigt enkelt att använda – det måste vara, vi är slaktare för guds skull!

“För en upptagen familjeslaktare som Alf Turner &; Sons, som vill servera högkvalitativt kött av hög köttmängd och samtidigt möta kraven från sin ständigt växande affärsverksamhet, finns det alltid en risk att fetthantering kommer att falla i glömska när andra prioriteringar går före. GreasePak är dock en problemfri lösning som är diskret, lätt att rengöra och effektiv för att förhindra uppbyggnad av fett, olja och flott) FOF, med minimalt underhåll.